Bevlogen & Gezonde Artsen

Ben jij een student geneeskunde, HAIO of een ASO, en wil je deelnemen aan onze studie rond mentaal welzijn? Klik op de knop ‘Ga van start’!

Already have an account?

Videospeler is loading.
Huidige tijd 0:00
Tijdsduur -:-
Geladen: 0%
Streamtype LIVE
Resterende tijd 0:00
 
1x
 • Hoofdstukken
 • beschrijvingen uit, geselecteerd
 • ondertiteling uit, geselecteerd

  Media Error

  An error occurred while trying to load the media. Please, try again later.

  Retrying, please wait

  Try Again

  Doe mee en maak het verschil!

  Help ons het mentaal welzijn van geneeskunde studenten, HAIOs en ASOs te verbeteren. We werken aan innovatieve interventies binnen de medische opleiding en jouw deelname is essentieel. Geef in slechts 10-15minuten per jaar jouw waardevolle inzichten via de online vragenlijst, wat de basis vormt voor positieve veranderingen.

  Win cinema tickets en/of een fnac bon

  Je maakt dit jaar bovendien kans op cinema kaartjes of een fnac bon. Meer details volgen op het einde van de vragenlijst. Win één van de 10 duo cinema tickets

  Samengevat

  Data verzameling

  Online vragenlijst

  Jaarlijks nodigen we je uit om onze online vragenlijst in te vullen, wat maar 10-15 minuten tijd kost. Vanaf 16 oktober 2023 staat de vragenlijst opnieuw voor je klaar. Ben je een 3e jaar bachelor, 3e jaar master, 3e jaar HAIO of een ASO, vul hem dan NU in!

  Innovatie door co-creatie

  Co-creatie
  workshops

  Onze dynamische workshops, gehouden in maart, april en mei 2022, gaven jullie de kans om direct impact te hebben. Hier zijn heel wat interessante resultaten gekomen, waaronder het verder optimaliseren van het mentorprogramma. Hierover binnenkort meer!

  Interuniversitaire samenwerking

  Biomarkers

  Om de biologische mechanismen van burn-out te ontrafelen, nodigen we de deelnemers uit KU Leuven en U Antwerpen uit om speeksel- en bloedstalen te doneren. De staalafnames worden op de campus georganiseerd en nemen max 30 min in beslag. Mail olivia.lavreysen@kuleuven voor een afspraak!

  Evenementen

  • vr 21 jun. 2024

   vr 21 jun. 2024

   Cadeau voor de Co

   Published on

   Happened on

   Afgelopen zaterdag vond de eerste editie van 'cadeau voor de co' plaats in Leuven. Een event/cadeau voor de co-assistenten aan het einde van hun academiejaar.

  • do 02 mei 2024

   do 02 mei 2024

   ICOH 2024

   Published on

   Happened on

   Netwerken en presenteren op de International Conference on Occupational Health in Marrakesh, Marokko.

  • ma 18 mrt. 2024

   ma 18 mrt. 2024

   Inspire Health & Care

   Published on

   Happened on

   Vandaag hadden we de kans om onze resultaten te presenteren van het WeMeds-project, gericht op burn-out in de opleiding geneeskunde; en het METEOR-project, dat de jobbehoud in de gezondheidszorg onderzoekt.

  • zo 11 feb. 2024

   zo 11 feb. 2024

   Dag van de PO

   Published on

   Happened on

   Vorige week gaf ik een workshop over burnout en mentale gezondheid in de gezondheidszorg, en vooral onder huisartsen in opleiding.

  See More

  Nieuws

  • Kerst Special Interview

   Published on

   Vorige week kreeg WeMeds de kans op zijn visie te geven over de naweeën van de corona-crisis op de zorgsector. Uitval, mentale problemen, burnout... Is de impact van de covid-periode blijvend en wat kan de sector doen om het tij te keren? Ik baseerde me vooral op eigen onderzoek, dat momenteel nog lopende is waaronder de WeMeds studie.

  • Rapport van European Doctors

   Published on

   💡 Benieuwd naar hoe je job tevredenheid en het welzijn van artsen kan verbeteren? Bekijk dan de aanbevelingen van European Doctors (CPME). Een boeiend document dat kan dienen als blauwdruk voor positieve verandering in de gezondheidszorg!

  • Werken is genezen

   Published on

   BOEKENTIP 📚 Recent in de media: afschaffing van het ziektebriefje van één dag leidt niet tot meer ziektedagen bij ambtenaren.

  • Radium Girls legden de basis voor OSHA

   Published on

   RADIUM GIRLS. We hebben net de podcast van de volksjury beluisterd over de 'Radium girls'. Een verhaal over moedige vrouwen die rond 1917 horloges met radiumverf beschilderden voor soldaten aan het front. Wat ze niet wisten, was dat ze hun gezondheid in gevaar brachten. Na enkele jaren stierven ze een gruwelijke dood, terwijl hun werkgever alle verantwoordelijkheid ontweek. De vrouwen vochten terug, en na veel rechtzaken en media aandacht werd de...

  See More

  Deelnemende Universiteiten

  "-- SEO4AJAX --" "seo4ajax Access"

  "-- SEO4AJAX --" "Init" {"hubsSlug":"bga","regionsSlug":"ww","languagesSlug":"nl"}

  "-- SEO4AJAX --" "Normalization A" {"hubsSlug":"bga","regionsSlug":"ww","languagesSlug":"nl"} 200 "https://campus.meplis.com/bga/ww/nl"

  "-- SEO4AJAX --" "Normalization B" {"hubsSlug":"bga","regionsSlug":"ww","languagesSlug":"nl"} 200 "https://campus.meplis.com/bga/ww/nl"

  "-- SEO4AJAX --" "Timeout: " 5 " seconds"

  "-- SEO4AJAX --" "$window.onCaptureReady Called" 200 "https://campus.meplis.com/bga/ww/nl"

  "-- SEO4AJAX --" "Bugsnag Called"