Bevlogen en Gezonde Artsen

De survey is nu gesloten. In oktober 2023 gaat hij terug open voor studenten geneeskunde 3e jaar bachelor, 3e jaar master, 3e jaar HAIO en alle ASOs.

Already have an account?

Videospeler is loading.
Huidige tijd 0:00
Tijdsduur 0:49
Geladen: 0%
Streamtype LIVE
Resterende tijd 0:49
 
1x
 • Hoofdstukken
 • beschrijvingen uit, geselecteerd
 • ondertiteling uit, geselecteerd

  Media Error

  An error occurred while trying to load the media. Please, try again later.

  Retrying, please wait

  Try Again

  Waarom meedoen?

  Via dit project willen we de opleidingen geneeskunde van alle Vlaamse universiteiten optimaliseren, met een focus op het mentaal welzijn van de studenten. Dit doen we via twee luiken: een jaarlijkse online vragenlijst en interactieve workshops waarin we interventies ontwikkelen.

  Win tickets!

  Win één van de 10 duo cinema tickets die we verloten, door de schiftingsvraag op het einde van de vragenlijst het dichtst te benaderen! Win één van de 10 duo cinema tickets

  Samengevat

  Data verzameling

  Jaarlijkse online vragenlijst

  Onze studie duurt vier jaar, namelijk van 2021 tot 2025. Elk jaar word je uitgenodigd om onze online vragenlijst in te vullen, wat je maar 10minuten tijd kost! De vragenlijst zal telkens open staan van oktober tot en met januari.

  Innovatie door co-creatie

  Co-creatie
  workshops

  We hebben verschillende workshops georganiseerd in maart/april/mei 2022, waarbij je zelf het verschil kon maken. De resultaten zullen in de komende periode kenbaar gemaakt worden!

  Interuniversitaire samenwerking

  Interuniversitaire samenwerking

  De samenwerking tussen de KU Leuven, Vrije Universiteit Brussel, Universiteit Hasselt, Universiteit Antwerpen en Universiteit Gent zorgt voor een holistische en overkoepelende aanpak die het verschil kan maken.

  Evenementen

  • wo 26 jul. 2023

   wo 26 jul. 2023

   LOVE TOMORROW

   Published on

   Happened on

   Gisteren had WeMeds het genoegen om de Love Tomorrow Conference bij te wonen, een evenement georganiseerd door Tomorrowland. De conferentie presenteerde een scala aan boeiende keynote speakers, waaronder WeMeds coördinator Lode Godderis, en daarnaast Arne Quinze, Thomas Ermacora, Rutger Bregman, Steven Laureys, Lucas De Man, @Jason Silva, Marc Noppen, Jasna Rokegem en nog veel meer.

  • vr 21 apr. 2023

   vr 21 apr. 2023

   PRESENTING @ Carotis Symposium

   Published on

   Happened on

   We waren uitgenodigd om te spreken op het jaarlijkse huisartsensymposium in de hippodroom van Waregem. We hadden het over burn-out, de geschiedenis ervan, beschermende en uitlokkende factoren. Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat niet louter hard werken leidt tot een burn-out, maar vooral factoren zoals teamwerk, steun van je supervisor en een gezonde work-life balans doorslaggevend zijn.

  • di 28 mrt. 2023

   di 28 mrt. 2023

   NEEDS ASSESSMENT

   Published on

   Happened on

   Op 29 maart organiseerde het WeMeds-project een online behoeftenonderzoek onder mentoren, tutoren en stagebegeleiders. De workshop bouwde voort op eerdere co-creatie workshops met studenten en de klankbordgroep met andere stakeholders. Het doel was om inzicht te krijgen in de behoeften van de betrokkenen en zo het mentorprogramma verder te verbeteren. Behoefteonderzoek speelt een cruciale rol bij het ontwikkelen van effectieve programma's en inte...

  • di 13 dec. 2022

   di 13 dec. 2022

   KLANKBORDGROEP

   Published on

   Happened on

   In December 2022 organiseerden we online een workshop om feedback te verzamelen op de interventies die geselecteerd werden door de studenten geneeskunde, HAIOs en ASOs tijdens de workshops vorig academiejaar. Tijdens deze workshop waren volgende stakeholders aanwezig: VASO, ICHO, Studentenverenigingen en programma coördinatoren van de vijf Vlaamse Universiteiten (KU Leuven, U Hasselt, U Gent, VUB en U Antwerpen).

  See More

  Nieuws

  • Radium Girls legden de basis voor OSHA

   Published on

   RADIUM GIRLS. We hebben net de podcast van de volksjury beluisterd over de 'Radium girls'. Een verhaal over moedige vrouwen die rond 1917 horloges met radiumverf beschilderden voor soldaten aan het front. Wat ze niet wisten, was dat ze hun gezondheid in gevaar brachten. Na enkele jaren stierven ze een gruwelijke dood, terwijl hun werkgever alle verantwoordelijkheid ontweek. De vrouwen vochten terug, en na veel rechtzaken en media aandacht werd de...

  • WeMeds op Radio 1

   Published on

   Deze week ontving WeMeds een telefoontje van Radio 1 (programma: Ondanks de Zomer) voor een zeer kort telefonisch interview live on air over de lopende discussie over het al dan niet schrappen van 'cum laude' in de studie geneeskunde. Meerdere Nederlandse universiteiten overwegen om de titel 'cum laude' te schrappen voor hun afgestudeerden omdat ze vrezen dat dit kan bijdragen aan hoge competitiedruk, chronische stress en uiteindelijk burnout.

  • Nieuwe Publicatie Onderzoekt Effectieve Interventies voor Aanpakken Zorgpersoneelstekort

   Published on

   We zijn verheugd om een nieuwe publicatie aan te kondigen! Een systematische review die zich richt op interventies om het nijpende tekort aan zorgpersoneel aan te pakken, een probleem dat onze aandacht heeft gegrepen in deze uitdagende tijden.

  • DON'T GET FIRED. Serious Games.

   Published on

   Momenteel doe ik onderzoek naar serious games die gerelateerd zijn aan een gezonde work-life balance, burn-out en mentale gezondheid in de gezondheidssector. we botsten op het Koreaanse spel 'Don't get fired'. In dit spel moeten spelers een balans vinden tussen hun gezondheid op pijl houden en hard werken. Mogelijk een interessante inspiratiebron! 📢 Heb jij nog ideeën, suggesties of tips? Laat maar horen!

  See More

  Deelnemende Universiteiten

  "-- SEO4AJAX --" "seo4ajax Access"

  "-- SEO4AJAX --" "Init" {"hubsSlug":"bga","regionsSlug":"ww","languagesSlug":"nl"}

  "-- SEO4AJAX --" "Normalization A" {"hubsSlug":"bga","regionsSlug":"ww","languagesSlug":"nl"} 200 "https://campus.meplis.com/bga/ww/nl"

  "-- SEO4AJAX --" "Normalization B" {"hubsSlug":"bga","regionsSlug":"ww","languagesSlug":"nl"} 200 "https://campus.meplis.com/bga/ww/nl"

  "-- SEO4AJAX --" "Timeout: " 5 " seconds"

  "-- SEO4AJAX --" "$window.onCaptureReady Called" 200 "https://campus.meplis.com/bga/ww/nl"

  "-- SEO4AJAX --" "Bugsnag Called"