Praktische en inhoudelijke informatie over de workshops

Optionele Deelname

Optionele Deelname

In het begin van de vragenlijst kan je aanvinken of je wil deelnemen aan workshops om zelf interventies te ontwikkelen om het welzijn te bevorderen en ter preventie van burn-out.

User Centered

User Centered

De workshops zijn georganiseerd volgens de innovatieve methode van user-centered design thinking of co-creatie, waarbij deelnemers worden betrokken in elke fase van de ontwikkeling van de interventie. Iedere workshop duurt maximaal 3u en heeft een maximum van 10-15 deelnemers om interactiviteit te vergroten.

Geleid door Onderzoekers

Geleid door Onderzoekers

De workshops worden geleid door de betrokken onderzoekers verbonden aan het centrum Omgeving & Gezondheid van de KU Leuven: Prof. Dr. Lode Godderis, Dr. Sofie Vandenbroeck en doctoraatsstudente Anke Boone.

5 Workshops per Subgroep

5 Workshops per Subgroep

Wij voorzien ongeveer vijf workshops per subgroep (i.e. 1e bachelor studenten, 1e master studenten en studenten in hun 1e specialisatiejaar) over een periode van twee jaar (2022 – 2023). Vanaf de data bekend zijn, worden jullie hiervan op de hoogte gebracht via de kalender.

Verschillende Locaties

Verschillende Locaties

De locatie van de eerste workshop zal plaatsvinden op de universiteit waarvan de meeste geïnteresseerde deelnemers afkomstig zijn. De locatie van de volgende workshops wordt bepaald door een rotatie systeem, zodat elke universiteit aan bod komt. Daarnaast zetten we in op online deelname. Indien gewenst, kunnen deelnemers de workshop volgen via online livestreaming zodat de locatie geen allesbepalende factor is voor een deelname.

Woordje uitleg over de methodologie: co-creatie of user-centered design thinking

Wat betreft de workshops voor het ontwikkelen van de interventies baseren we ons op de user-centered design thinking methodologie. De doelstelling van deze workshops is uitsluitend creatief nadenken over mogelijke oplossingslijnen van interventies die burn-out preventief aanpakken voor hun doelgroep (bachelor, master of specialisatiejaren). Het user-centered design thinking proces gaat stap voor stap, bij nieuwe informatie of onduidelijkheid kan er steeds terug gegaan worden naar een vorige stap. De vijf stappen in het proces zijn:

  • Connect: Connecteer met betrokkenen van het probleem en verzamel informatie, zodat het probleem helder wordt.
  • Discover: Alle informatie van de vorige stap wordt geanalyseerd, zodat we tot één duidelijk en afgebakend probleem te komen.
  • Ideate: Genereer zoveel mogelijk ideeën die een oplossing kunnen bieden voor het probleem. Gebruik hiervoor je creativiteit en associatief vermogen!
  • Create: Maak een vereenvoudigd prototype van de gekozen oplossing dat kan uitgetest worden bij de uiteindelijke doelgroep.
  • Evaluate: Test het prototype uit bij de doelgroep en gebruik de feedback om je prototype te verbeteren, of het probleem duidelijker te definiëren.
  • Herhaal en ga terug naar vorige stappen indien nodig.

Optionele Deelname