vr 20 okt. 2023

za 21 okt. 2023

VGSO Anniversary

Published on

Happened on

Vandaag kregen we de kans om de jubileumviering van het Vlaams Geneeskundig StudentenOverleg (VGSO) bij te wonen om onze WeMeds-studie over burnout bij geneeskunde studenten en artsen in opleiding te promoten.

Naast dat konden we luisteren naar inspirerende sprekers zoals Minister @frank_vandenbroucke en VGSO Voorzitter @kipsmax

Hier zijn enkele take home messages:

🥭 Laten we "#mangomomenten" in de zorg koesteren, die kleine maar warme betekenisvolle interacties met patiënten.
🕸 Beleidsmakers werken ijverig aan #hervormingen in de gezondheidszorg, met onder andere de introductie van #ondersteunende #zorgfuncties zoals praktijkassistenten en praktijkverpleegkundigen om artsen en verpleegkundigen te ondersteunen en ook door #eerstelijnsnetwerken verder uit te bouwen.
🧓👵 De uitdagingen van #vergrijzing en een ouder wordende bevolking zijn onmiskenbaar, met gezondheidswerkers die op #pensioen gaan en niet vervangen worden, en een bevolking met toenemende noden naar #chronische zorg toe.

📢 Over #WeMeds: Ben je een geneeskundestudent, huisarts in opleiding of assistent-specialist aan een van de Vlaamse universiteiten? Bezoek www.wemeds.be en doe mee aan onze studie!

Dank voor de uitnodiging #vgso, en tot slot nog een citaat: "Laten we met onze voeten in de zorg blijven, ons hoofd in de wetenschap en ons hart bij de patiënten." 🩵

#onderzoek #phd #mentalhealth #kuleuven #vub #uhasselt #uantwerpen #ugent

"-- SEO4AJAX --" "seo4ajax Access"

"-- SEO4AJAX --" "Init" {"hubsSlug":"bga","regionsSlug":"ww","languagesSlug":"nl","eventsSlug":"vgso-anniversary"}

"-- SEO4AJAX --" "Normalization A" {"hubsSlug":"bga","regionsSlug":"ww","languagesSlug":"nl","eventsSlug":"vgso-anniversary"} 200 "https://campus.meplis.com/bga/ww/nl/events/vgso-anniversary"

"-- SEO4AJAX --" "Normalization B" {"hubsSlug":"bga","regionsSlug":"ww","languagesSlug":"nl","eventsSlug":"vgso-anniversary"} 200 "https://campus.meplis.com/bga/ww/nl/events/vgso-anniversary"

"-- SEO4AJAX --" "Timeout: " 5 " seconds"

"-- SEO4AJAX --" "$window.onCaptureReady Called" 200 "https://campus.meplis.com/bga/ww/nl/events/vgso-anniversary"

"-- SEO4AJAX --" "Bugsnag Called"