Algemeen

Dit 4-jarig project wil het mentaal welzijn van studenten geneeskunde en artsen in opleiding binnen alle Vlaamse universiteiten (KU Leuven, Vrije Universiteit Brussel, Universiteit Hasselt, Universiteit Antwerpen en Universiteit Gent) in kaart brengen. We doen dit met behulp van een jaarlijkse online vragenlijst die jij kan invullen. De vragen peilen naar job-gerelateerde, persoonlijke en contextuele factoren en duurt ongeveer 10 minuten. Je kan de vragenlijst vinden op de hoofdpagina bij ‘Start’!

Daarnaast doelen we op het verbeteren van het welbevinden van elke student en arts in opleiding, en de preventie van burn-out door de ontwikkeling van effectieve interventies. Dit zal gebeuren via interactieve workshops waaraan ook jij kan deelnemen! Als dit jou interesseert, dan kan je aan het begin van de vragenlijst aanvinken of je wilt uitgenodigd worden voor deze workshops, je kan dit ook laten weten via de Contact pagina of door een mailtje te sturen naar anke.boone@kuleuven.be. Voor meer informatie over de workshops kan je terecht onder de pagina Workshops

Data verzameling

Jaarlijkse online vragenlijst

Onze studie duurt vier jaar. Elk jaar sturen we jou onze online vragenlijst die 10min van jouw tijd inneemt. Druk nu op ‘Start’ en vul de vragenlijst in!

Innovatie door co-creatie

Co-creatie
workshops

We organiseren verschillende workshops, waarbij je zelf het verschil kan maken. Als je een student 1e jaar bachelor, 1e jaar master of 1e jaar specialisatie bent, schrijf je dan in aan het begin van de vragenlijst (via 'Start'), via het contact formulier of stuur een mailtje naar anke.boone@kuleuven.be!

Interuniversitaire samenwerking

Interuniversitaire samenwerking

De samenwerking tussen de KU Leuven, Vrije Universiteit Brussel, Universiteit Hasselt, Universiteit Antwerpen en Universiteit Gent zorgen voor een holistische en overkoepelende aanpak.

Deze studie werd goedgekeurd door de Ethische Commissie Onderzoek UZ/KU Leuven (s64150) en is een samenwerking tussen de KU Leuven, Vrije Universiteit Brussel, Universiteit Hasselt, Universiteit Antwerpen en Universiteit Gent. Deze beveiligde webpagina is ontwikkeld met volgende doelstellingen :

  • Een jaarlijkse online vragenlijst
  • Informatie over de interactieve workshops
  • Kalender met belangrijke data
  • Bibliotheek met interessante literatuur
  • Tussentijdse studie resultaten
  • Contactgegevens van de onderzoekers