Informatie over de Workshops

Optionele Deelname

VRIJWILLIG

Deelname aan de workshops is steeds vrijwillig. Als je een student 1e jaar Bachelor, 1e jaar Master, 1e jaar HAIO of ASO (alle jaren) bent, schrijf je dan in op het einde van de vragenlijst (via 'start'), via het contact formulier of stuur een mailtje.

User Centered

CO-CREATIE

De workshops zijn georganiseerd volgens de methodiek user-centered design thinking of co-creatie. Dit is een methodiek waarbij je zeer actief van bij het begin tot het einde wordt betrokken. Meer informatie over deze methodiek vind je hieronder.

5 Workshops per Subgroep

DRIE GROEPEN

Wij voorzien verschillende workshops per groep (1e jaar bachelor studenten, 1e jaar master studenten en 1e specialisatiejaar HAIO of ASO), die telkens een 2u zullen duren. Je kan deelnemen aan één of meerdere workshops.

Verschillende Locaties

LOCATIE

De locatie van de eerste workshop zal plaatsvinden op de universiteit waarvan de meeste geïnteresseerde deelnemers afkomstig zijn of, indien gewenst, online. Nadien volgen we een rotatiesysteem en blijven we de mogelijkheid om online te volgen voorzien.

Methodologie: co-creatie of user-centered design thinking

Wat betreft de workshops voor het ontwikkelen van de interventies baseren we ons op de user-centered design thinking methodologie. De doelstelling van deze workshops is uitsluitend creatief nadenken over mogelijke oplossingslijnen van interventies die burn-out preventief aanpakken voor hun doelgroep (bachelor, master of specialisatiejaren). Het user-centered design thinking proces gaat stap voor stap, bij nieuwe informatie of onduidelijkheid kan er steeds terug gegaan worden naar een vorige stap. De vijf stappen in het proces zijn:

Optionele Deelname
  • CONNECT Connecteer met betrokkenen van het probleem en verzamel informatie, zodat het probleem helder wordt.
  • DISCOVER Alle informatie van de vorige stap wordt geanalyseerd, zodat we tot één duidelijk en afgebakend probleem te komen.
  • IDEATE Genereer zoveel mogelijk ideeën die een oplossing kunnen bieden voor het probleem. Gebruik hiervoor je creativiteit en associatief vermogen!
  • CREATE Maak een vereenvoudigd prototype van de gekozen oplossing dat kan uitgetest worden bij de uiteindelijke doelgroep.
  • EVALUATE Test het prototype uit bij de doelgroep en gebruik de feedback om je prototype te verbeteren, of het probleem duidelijker te definiëren.
  • Herhaal en ga terug naar vorige stappen indien nodig