Informatie over de Workshops

Optionele Deelname

VRIJWILLIG

Deelname aan de workshops was volledig vrijwillig. In totaal hadden we 78 deelnemers, en resultaten zullen binnenkort publiek gemaakt worden.

User Centered

CO-CREATIE

De workshops werden georganiseerd volgens de methodiek user-centered design thinking of co-creatie, wat een interactieve methodiek is om samen interventies bottom-up te ontwikkelen.

5 Workshops per Subgroep

DRIE GROEPEN

Wij organiseerden verschillende workshops per groep (1e jaar bachelor, master, HAIO en ASO). De workshops vonden online plaats in de periode maart - april - mei 2022.

Verschillende Locaties

LOCATIE

Gezien de covid-19 situatie, besloten we om de workshops online te organiseren, waarbij we ook gebruikt maakten van een miro bord.

Methodologie: co-creatie of user-centered design thinking

Wat betreft de workshops voor het ontwikkelen van de interventies baseren we ons op de user-centered design thinking methodologie. De doelstelling van deze workshops is uitsluitend creatief nadenken over mogelijke oplossingslijnen van interventies die burn-out preventief aanpakken voor hun doelgroep (bachelor, master of specialisatiejaren). Het user-centered design thinking proces gaat stap voor stap, bij nieuwe informatie of onduidelijkheid kan er steeds terug gegaan worden naar een vorige stap. De vijf stappen in het proces zijn:

Optionele Deelname
  • CONNECT Connecteer met betrokkenen van het probleem en verzamel informatie, zodat het probleem helder wordt.
  • DISCOVER Alle informatie van de vorige stap wordt geanalyseerd, zodat we tot één duidelijk en afgebakend probleem te komen.
  • IDEATE Genereer zoveel mogelijk ideeën die een oplossing kunnen bieden voor het probleem. Gebruik hiervoor je creativiteit en associatief vermogen!
  • CREATE Maak een vereenvoudigd prototype van de gekozen oplossing dat kan uitgetest worden bij de uiteindelijke doelgroep.
  • EVALUATE Test het prototype uit bij de doelgroep en gebruik de feedback om je prototype te verbeteren, of het probleem duidelijker te definiëren.
  • Herhaal en ga terug naar vorige stappen indien nodig