Informatie over de Workshops

Optionele Deelname

VRIJWILLIG

Deelname aan de workshops is volledig vrijwillig. Als je een student 1e jaar Bachelor, 1e jaar Master, 1e jaar HAIO of 1e jaar ASO bent, schrijf je dan in via het contact formulier of stuur een mailtje. Vergeet niet je studiejaar en universiteit mee te geven!

User Centered

CO-CREATIE

De workshops zijn georganiseerd volgens de methodiek user-centered design thinking of co-creatie. Dit is een interactieve methodiek om samen interventies te ontwikkelen die de opleiding geneeskunde zullen optimaliseren wat betreft jullie welzijn.

5 Workshops per Subgroep

DRIE GROEPEN

Wij organiseren verschillende workshops per groep (1e jaar bachelor, master, HAIO en ASO). De workshops zullen online plaatsvinden op een weekavond, tussen van 18u tot 20.30. Je kan deelnemen aan één of meerdere workshops.

Verschillende Locaties

LOCATIE

Gezien de covid-19 situatie, zullen de workshops online plaatsvinden. De workshops worden opgenomen voor verdere data analyse, maar deze opnames worden onmiddellijk verwijderd na anonieme transcriptie.

Methodologie: co-creatie of user-centered design thinking

Wat betreft de workshops voor het ontwikkelen van de interventies baseren we ons op de user-centered design thinking methodologie. De doelstelling van deze workshops is uitsluitend creatief nadenken over mogelijke oplossingslijnen van interventies die burn-out preventief aanpakken voor hun doelgroep (bachelor, master of specialisatiejaren). Het user-centered design thinking proces gaat stap voor stap, bij nieuwe informatie of onduidelijkheid kan er steeds terug gegaan worden naar een vorige stap. De vijf stappen in het proces zijn:

Optionele Deelname
  • CONNECT Connecteer met betrokkenen van het probleem en verzamel informatie, zodat het probleem helder wordt.
  • DISCOVER Alle informatie van de vorige stap wordt geanalyseerd, zodat we tot één duidelijk en afgebakend probleem te komen.
  • IDEATE Genereer zoveel mogelijk ideeën die een oplossing kunnen bieden voor het probleem. Gebruik hiervoor je creativiteit en associatief vermogen!
  • CREATE Maak een vereenvoudigd prototype van de gekozen oplossing dat kan uitgetest worden bij de uiteindelijke doelgroep.
  • EVALUATE Test het prototype uit bij de doelgroep en gebruik de feedback om je prototype te verbeteren, of het probleem duidelijker te definiëren.
  • Herhaal en ga terug naar vorige stappen indien nodig