Virtual Health Days

Published on

Op 11 oktober 2021 werd door AXA een online webinar georganiseerd over mentaal welzijn op het werk, waarbij ook de impact van COVID-19 op het welzijn van artsen werd besproken.

Op 11 oktober 2021 werd door AXA een online webinar georganiseerd over mentaal welzijn op het werk, waarbij ook de impact van COVID-19 op het welzijn van artsen werd besproken. Dr. Niti Pall (HARBR, Senior Consulent AXA Emerging Customers, Medisch Directeur KPMG Globale Gezondheidszorg) legt uit dat de crisis vooral een ingrijpend effect heeft gehad bij de jongere artsen en verpleegkundigen. Zij beschreven hun werksituatie alsof ze in een oorlog zaten.

Daarnaast ontwikkelde AXA een bredere virtuele ervaring waarin bedrijfsexperts, onderzoekers, ngo- en regeringsleiders van over de hele wereld het hadden over mentaal welzijn. Topics die besproken werden waren het stigma rond mentaal welzijn en de verschillende manieren om dit te doorbreken, zowel op individueel als op maatschappelijk niveau.

Spreker van het online webinar was onder meer de coördinator van het WeMeds-project prof. dr. Lode Godderis van de KU Leuven.

Bekijk het hier online: https://virtualhealthdays.com/#live-talks

Other News

 • Burn-out scores: eerste resultaten survey

  Published on

  Een eerste blik op onze survey resultaten toont dat al onze cohortes (1e jaar bachelor, master, HAIO en ASO) hoog scoren op emotionele uitputting, de belangrijkste dimensie van burn-out. Wat betreft cynisme (de tweede burn-out dimensie) scoren vooral masters en ASOs hoog. Tijd om hier iets aan te doen, niet? Join our workshops! Online & Gratis. Inschrijven kan via de website of door een mailtje te sturen naar anke.boone@kuleuven.be

 • Presenting @ VWVA

  Published on

  Benieuwd naar de tussentijdse resultaten van de eerste survey over burn-out en bevlogenheid bij studenten geneeskunde en artsen in opleiding? We presenteerden ze vandaag al op de Vlaamse Wetenschappelijke Vereniging voor Arbeidsgezondheidskunde - nog steeds online jammer genoeg.

 • Kijk online naar de Webinar ‘Preventie van Burn-out’

  Published on

  Meer en meer zorgverleners voelen zich minder goed in hun job, overbevraagd door patiënten en hun families, overladen door administratieve taken en regelgeving. In deze Webinar wordt het onderwerp academisch en praktisch uitgelegd door prof. dr. Lode Godderis en Dr. Ann-Marie Morel.

See More