Kijk online naar de Webinar ‘Preventie van Burn-out’

Published on

Meer en meer zorgverleners voelen zich minder goed in hun job, overbevraagd door patiënten en hun families, overladen door administratieve taken en regelgeving. In deze Webinar wordt het onderwerp academisch en praktisch uitgelegd door prof. dr. Lode Godderis en Dr. Ann-Marie Morel.


“Preventie is één van de belangrijkste wapens in de strijd tegen burn-out”, zegt professor Arbeidsgeneeskunde Lode Godderis, CEO van IDEWE. Als psychotherapeute is dokter Ann-Marie Morel begaan met het welzijn van collega’s. Vanavond spitten zij samen enkele onderwerpen academisch en praktisch uit, en geven u tips mee ter preventie van burn-out. Meer en meer zorgverleners voelen zich minder goed in hun job, overbevraagd door patiënten en hun families, overladen door administratieve taken en regelgeving. Is dit de job waar we voor kozen en zo lang en hard voor studeerden? Is dit het leven dat we willen leiden tot het einde van onze carrière? Kunnen we nog wel de zorgverlener zijn die we willen zijn? Aan de dagelijkse uitdagingen van een job of beroep zijn ook minder aangename en aantrekkelijke taken verbonden, dat is evident. Maar het draait om voldoende balans tussen energievreters en energiebronnen, en die is momenteel vaak zoek. Hoe kunnen we deze herstellen? Hoe kunnen we meer inzetten op preventie? Daarom gaan we samen op zoek naar tips & tricks om niet alleen voor je patiënten, maar ook goed voor jezelf te zorgen. Onderwerpen: - Generatieconflicten en ellebogenwerk - Werkdruk en work-life balance - Emotionele belasting - Eisende patiënten in een wereld van snelle verandering en ontwikkeling - Prioriteitenmatrix van Eisenhower.

Bekijk de Webinar hier

Sprekers:

 • Prof. Lode Godderis
 • Dr. Ann-Marie Morel

Other News

 • Burn-out scores: eerste resultaten survey

  Published on

  Een eerste blik op onze survey resultaten toont dat al onze cohortes (1e jaar bachelor, master, HAIO en ASO) hoog scoren op emotionele uitputting, de belangrijkste dimensie van burn-out. Wat betreft cynisme (de tweede burn-out dimensie) scoren vooral masters en ASOs hoog. Tijd om hier iets aan te doen, niet? Join our workshops! Online & Gratis. Inschrijven kan via de website of door een mailtje te sturen naar anke.boone@kuleuven.be

 • Presenting @ VWVA

  Published on

  Benieuwd naar de tussentijdse resultaten van de eerste survey over burn-out en bevlogenheid bij studenten geneeskunde en artsen in opleiding? We presenteerden ze vandaag al op de Vlaamse Wetenschappelijke Vereniging voor Arbeidsgezondheidskunde - nog steeds online jammer genoeg.

 • Virtual Health Days

  Published on

  Op 11 oktober 2021 werd door AXA een online webinar georganiseerd over mentaal welzijn op het werk, waarbij ook de impact van COVID-19 op het welzijn van artsen werd besproken.

See More